YUMURTALI GULİK OTU KAVURMASI

YUMURTALI GULİK OTU KAVURMASI                                 

Yumurtalı Gulik otu
Gulik otu her zaman bulunmayan bir ot çeşididir. Gulik otu özellikle Tunceli, Ovacıkta ve Nazimiyenin Düzgün Baba Dağının yüksek yerlerinde yetişmektedir. Genellikle Nisan ve Mayıs aylarında yetişen Gulik otu Zambağa benzeyen bir çeşit çiçektir. Lezzetli ve şifalıdır.

Malzemeler :

1Kg = Gulik otu

3 Tane =  Orta boy kuru soğan

4 Tane = Yumurta

1 Tutam = Tuz

1 Tutam = Pul biber

Yeteri kadar sıvı yağ

Yapılışı :

Gulik otunu üzerindeki ince yaprağından ayıklayıp ufak ufak doğranır.

Yıkanıp süzgeçten geçirilir.

Tencereye sıvı yağ konup, soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağa eklenir ve kavrulur.

Soğan kavrulunca içine Gulik otu eklenir.

Biraz kavurduktan sonra içine tuz ve pul biber eklenip kavrulmaya devem edilir.

Gulik otu suyunu salıp iyice kavrulduktan sonra üzerine yumurtalar kırılıp. Yumurta pişince servis edilir.

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KLORA SİR

HUMUS

MISIR NİŞASTASI