TARÇINLI KURABİYE
TARÇINLI KURABİYE
Malzeme :
450 Gram = Tereyağ
200 Gram = Toz Şeker
640 Gram = Un
10 Gram = Toz Tarçın
Dekor:
150 Gram = Toz Şeker
5 Gram = Toz Tarçın
Yapılışı :
1.Tereyağ ve toz şeker birlikte karıştırılır.
2.Bu karışıma un ve toz tarçın eklenir ve yoğrulup hamur haline getirilir.
3.Bu hamurdan 30 cm uzunluğunda 3 cm çapında rulolar yuvarlayalım ve yağlıkağıda sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirelim ( Rulo yapılan bu hamur stoklana bilen bir hamurdur difrizde saklanabilir.
4.Hamur dinlenirken, dekoru için toz şeker ve toz tarçını karıştırıp, tarçınlı şeker yapalım.
5. Dinlenen ruloları dolaptan alıp tarçınlı şekere bulayalım ve 1 cm kalınlığında keselim.
6. Fırın tepsisine 2’er cm aralıkla dizilir. 170’c ısıtılmış fırında 10 – 15 dakikada pişirilir. (Pişme süresi fırına göre değişebilir. )
7.Soğuduktan sonra servis yapılır veya saklama kabına konur.
Yorumlar
Yorum Gönder