ÇİKOLATALI MUFFIN KEK

ÇİKOLATALI MUFFIN KEK

çikolatalı muffın kek
MALZEME :

3 ADET = YUMURTA

125 GR. =TEREYAĞ        (YUMUŞAK)

125 GR. = SÜT

275 GR. = TOZ ŞEKER

120 GR. = UN

75 GR.  = KEKUN

30  GR. = KAKAO

5    GR. = KARBONAT

5    GR. = VANİLYA

100 GR. = DAMLA ÇİKOLATA

YAPILIŞ YÖNTEMİ:

1.    PARÇA ÇİKOLATA HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER MİKSERE KONUR.

2.    MİKSERDE ALTI DAKİKA  KADAR  ÇIRPILIR, SONRA PARÇA ÇİKOLATANIN ¾’Ü  KONUR VE YARIM DAKİKA DAHA ÇIRPILIR.

3.    KREMA TORBASINA DOLDURULUP, MUFFIN KALIPLARINA SIKILIR. KALAN ¼’LÜK PARÇA ÇİKOLATA MUFFINLARIN ÜSTÜNE SERPİLİR.

4.    150’C FIRINDA TAKRİBEN 20- 25 DAKİKADA PİŞER

5.    PİŞME SÜRESİ FIRINLARIN VE KULLANDIĞINIZ MUFFIN KALIBININ BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE DEĞİŞEBİLİR.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KLORA SİR

MISIR NİŞASTASI

HUMUS