ÇİKOLATALI MUFFIN KEK
ÇİKOLATALI MUFFIN KEK
çikolatalı muffın kek |
3 ADET = YUMURTA
125 GR. =TEREYAĞ (YUMUŞAK)
125 GR. = SÜT
275 GR. = TOZ ŞEKER
120 GR. = UN
75 GR. = KEKUN
30 GR. = KAKAO
5 GR. = KARBONAT
5 GR. = VANİLYA
100 GR. = DAMLA ÇİKOLATA
YAPILIŞ YÖNTEMİ:
1. PARÇA ÇİKOLATA HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER MİKSERE KONUR.
2. MİKSERDE ALTI DAKİKA KADAR ÇIRPILIR, SONRA PARÇA ÇİKOLATANIN ¾’Ü KONUR VE YARIM DAKİKA DAHA ÇIRPILIR.
3. KREMA TORBASINA DOLDURULUP, MUFFIN KALIPLARINA SIKILIR. KALAN ¼’LÜK PARÇA ÇİKOLATA MUFFINLARIN ÜSTÜNE SERPİLİR.
4. 150’C FIRINDA TAKRİBEN 20- 25 DAKİKADA PİŞER
5. PİŞME SÜRESİ FIRINLARIN VE KULLANDIĞINIZ MUFFIN KALIBININ BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE DEĞİŞEBİLİR.
Yorumlar
Yorum Gönder