KLORA SİR
KLORA SİR
Klora Sir |
MALZEMELER:
1 KG : Un
30 GR : Tuz
10 GR : Karbonat
500 ML : Ilık su ( tahmini olarak )
SOSU :
1 KG : Yoğurt
250 GR : Tereyağ
5 DİŞ : Sarımsak
HAZIRLANIŞI :
Karıştırma kabında un, tuz ve karbonat karıştırılır. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur. Gevrek olması ve içinin rahat oyulabilmesi için hamur olabildiğince sert olmalıdır.
Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye alınır. Bastırlıarak yayılır ve hamurun içli olmasını sağlamak için hamur çok bastırılmaz.üzeri yağlanarak fırında kızarana kadar pişirilir. (180’c) Fırında çıkınca ilk sıcaklığı çıkınca üzerindeki sert kabuk kapak gibi kesilerek çıkarılır. içi kaşıkla küçük küçük oyulur ve bıçakla kesilen kabukta küçük küçük doğranır. Ve doğranan kabuklar daha önce oyulan içlerle karıştırılır. Sonra içine tepeleme kule şeklinde doldurulur.
Sosu için yoğurt biraz sulandırılarak ayran yapılır. Ezilmiş sarımsak eklenir. ocakta biraz ısıtılarak hamurun dökülür. Sonra tereyağ eritilip iyice kaynatılır ve en ayran dökülmüş hamurun üzerine gezdirerek dökülür. Sonra servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder