İZMİR BOMBASI

İZMİR BOMBA KURABİYESİ

İzmir bombası
Hamurun çikolatayla harika bir uyum yakaladığı bomba tatlısı çikolata tutkunlarının yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği bir tatlı türüdür. İşte kurabiye gibi görünen fakat çok daha fazlası olan İzmir Bombası….

MALZEMELER

1 adet. : Büyük kavanoz kakaolu fındık kreması ( yada pralin )

500 gr. :  Tereyağı  ( eritilmiş )

120 gr. : Yoğurt

140 gr. : Sıvıyağ

10 gr. :  Kabartma tozu

1400 gr. : Un

YAPILIŞI

Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklı birer kaşık kakaolu fındık kreması koyup derin dondurucuda donmasını sağlayın.

Hamurunu yapmak için başka bir kapta tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu iyice çırpıp, diğer malzemeler  kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

Hamurun ortasında fındık kreması

Fındık kreması

Hamurun dinlenmesi için üzerini streç filmle kaplayın ve 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.

Daha sonra küçük küçük bezelere yapın, düz bir zemin de bu hamurları tek tek incecik açın.

Açtığınız hamurların ortalarına dondurucudan çıkardığınız kakaolu kremadan

Kapatılan hamur
Tepsiye alınan hamur
koyup ve bohça gibi kapatın. Üste gelen fazla hamuru kesip yuvarlayın

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü hafif pembeleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.

Fırında fazla bekletmeyin içindeki fındık kreması koyulaşır akışkan olması için fazla pişirmeyin.

Fırından çıkarıp ılıkken servis edin.

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KLORA SİR

MISIR NİŞASTASI

HUMUS