İZMİR BOMBASI
İZMİR BOMBA KURABİYESİ
İzmir bombası |
MALZEMELER
1 adet. : Büyük kavanoz kakaolu fındık kreması ( yada pralin
)
500 gr. :
Tereyağı ( eritilmiş )
120 gr. : Yoğurt
140 gr. : Sıvıyağ
10 gr. : Kabartma
tozu
1400 gr. : Un
YAPILIŞI
Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklı birer kaşık
kakaolu fındık kreması koyup derin dondurucuda donmasını sağlayın.
Hamurunu yapmak için başka bir kapta tereyağı, sıvı yağ ve
yoğurdu iyice çırpıp, diğer malzemeler kabartma tozu ve unu
yavaş yavaş ekleyip elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice
yoğurun.
Hamurun ortasında fındık kreması |
Fındık kreması |
Hamurun dinlenmesi için üzerini streç filmle kaplayın ve 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Daha sonra küçük küçük bezelere yapın, düz bir
zemin de bu hamurları tek tek incecik açın.
Açtığınız hamurların ortalarına dondurucudan çıkardığınız kakaolu kremadan
Kapatılan hamur |
Tepsiye alınan hamur |
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü hafif pembeleşene
kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Fırında fazla bekletmeyin içindeki fındık kreması koyulaşır
akışkan olması için fazla pişirmeyin.
Fırından çıkarıp ılıkken servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder