KLORA SİR
KLORA SİR Klora Sir Klora sir, hamurdan yapılan, Doğu Anadolu Bölgesi, Doğu Karadeniz’in bazı bölgeleri, İç Anadolu’nun doğu kesimlerinin yöre mutfağına ait sarmısaklı etsiz bir tür yemektir. Daha çok Sivas, Gümüşhane, Tunceli, Erzincan, Elazığ, Bingöl, Kayseri ve çevresine has bir yemek türüdür. Bu yemeğin bölgelere göre Sarmısaklı Kömbe, Babuko, Klora sir, Zervet ve Zerafet diye çeşitli adları var. MALZEMELER: 1 KG : Un 30 GR : Tuz 10 GR : Karbonat 500 ML : Ilık su ( tahmini olarak ) SOSU : 1 KG : Yoğurt 250 GR : Tereyağ 5 DİŞ : Sarımsak HAZIRLANIŞI : Karıştırma kabında un, tuz ve karbonat karıştırılır. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur. Gevrek olması ve içinin rahat oyulabilmesi için hamur olabildiğince sert olmalıdır. Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye alınır. Bastırlıarak yayılır ve hamurun içli olmasını sağlamak için hamur çok bastırılmaz.üzeri yağlanarak fırında kızarana kadar pişirilir. (180’c) Fırında çıkınca ilk sıcaklığı çıkınca üzerindeki s...
Yorumlar
Yorum Gönder